donderdag 10 april 2014

Tandwielen-verjaardagskaart

Vandaag drie jarigen, maar gelukkig had ik nog twee mooie kaarten liggen. We hebben veel verjaardagen in maart en april. Vandaag is onze zoon Olaf jarig en zondag ben ik zelf jarig.
Deze kaart heb ik voor Olaf gemaakt. Hij heeft samen met zijn vriendin en vele helpende handen van familie en vrienden hun huis verbouwd. Ze zijn er ongeveer drie maanden aan bezig geweest en waren zo'n beetje aan het eind van hun Latijn. Toen ik op het blog van Cornelie deze kaarten zag kwam ik op het idee om voor Olaf een tandwielenkaart te maken voor zijn verjaardag. Hopelijk kan hij vandaag even pauze nemen en genieten van een fijne verjaardag.



Ik heb het tandwielenpatroon gemaakt door tandwielen uit de Silhouetteshop en een aantal afbeeldingen van tandwielen van internet met elkaar te combineren. De tandwielen van internet heb ik getraceerd met het Silhouetteprogramma. Daarna ben ik gaan schuiven en schalen tot ik het een leuk patroon vond. Vervolgens heb ik het uitgesneden met mijn Silhouette Cameo uit grijs cardstock met een metallic laagje erop, nog uit mijn origamitijd.


Erachter een laag fluorescerend geel, voor een flink contrast. Een aantal tandwielen heb ik nog eens uitgesneden en met 3D-foam verhoogd opgeplakt. Dat kun je op de tweede foto zien.
De tekst is geschreven met de sketchpennen van de Cameo.

Ik ben wel een tijdje bezig geweest met het ontwerpen van de tandwielen, maar dat vind ik leuk om te doen. Als iemand met een Cameo het wil hebben, dan stuur maar een mailtje.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties, lees ze elke keer weer met plezier.

Een hele fijne dag voor jullie allemaal, hier schijnt een heerlijk zonnetje! Lieve groetjes, Marlies

13 opmerkingen:

  1. mooie kaart.
    Hier is het heel erg bewolkt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een stoere kaart! En heel erg toepasselijk voor je jarige zoon. Gefeliciteerd! En voor wij het vergeten..ook alvast gefeliciteerd met jouw verjaardag! maak er een gezellig dag van :)

    Lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. HI marlies, Wat een leuke tandwielenkaart. Ik heb zoiets nog als een pons liggen thuis. Maar waar? Ik lees net dat je zondag jarig bent. Als ik geen geschikte kaart meer heb liggen, maak ik er vanavond nog een voor je Even kijken of ik je adres heb Eindh he? Maak er een fijne dag van en geniet er evenzogoed van. gr leny w

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Knap gedaan die tandwielen achtergrond! Je bent handig met de Sil! Je kaart is heel gaaf geworden, lekker stoer! kan me voorstellen dat een huis verbouwen een megaklus is! Va harte gefeliciteerd met hem en alvast een fijne verjaardag voor jezelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Marlies, deze kaart spat even van mijn scherm....lekker kleurtje, hihi. Heel knap dat je zo'n patroon zelf maakt met de silhouette. Lekker stoer die tandwielen....Alvast een fijne verjaardag as zondag en alvast van ♡-e gefeliciteerd, lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hel mooie kaart Marlies! En alvast gefelicteerd met je verjaardag, en met je zoon natuurlijk!
    Liefs Pouwla.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie zoon. Je hebt een prachtig kaart voor hem gemaakt. Mooi gedaan met de felle kleur met het zwart van alle tandwielen. Een geweldig design. Ook alvast een hele fijne verjaardag zondag. groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Marlies,
    van harte gefeliciteerd met je jarige zoon, wat heb je een flitsende kaart gemaakt, leuk al die tandwielen en de felle achtergrond, leuke tekst..en ik wens jou ook een hele fijne verjaardag..Liefs Ans
    p.s. dat DCP is echt super om plaatjes te printen, ik gebruikte eerst vaak stempellinnen, dan werden de kleuren wel heel erg fel..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hoiMarlies
    gefeliciteerd metje zoon.
    ik ben wel te laat er mee, maar ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad.
    je kaart is lekker stoer en origineel.
    heel leuk gedaan.
    groetjes van An

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog gefeliciteerd met je de verjaardag van je zoon!! Ik vind hem geweldig deze kaart, echt een stoere mannenkaart!

    Groetjes, Priskilla

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wat gaaf edan Marlies en van harte met je zoon en alvast met jezelf!!! fijne dagen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nog gefeliciteerd met je zoon en alvast gefeliciteerd met je eigen verjaardag! Wat een stoere kaart heb je gemaakt! De tandwielen heb je heel knap gedaan, leuk dat je er een aantal nog verhoogd hebt. De felle kleur er achter is echt gaaf. Bedankt voor je lieve berichtje over mijn moeders kaart.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh wauw deze is ook gaaf zeg met gears, heel tof gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen