vrijdag 16 augustus 2013

Dromen komen uit

Mijn zus Matthea belde gisteren heel enthousiast op dat ze een nieuwe baan heeft. Daar hoort toch een kaartje bij. Ik vind het heel bijzonder hoe het gegaan is. Ze was advertenties aan het kijken voor een baan voor haar man en zag een advertentie voor een leuke baan voor zichzelf. Ze dacht: "Die is voor mij" en schreef een sollicitatiebrief. Er waren veel sollicitanten en ze werd uitgenodigd voor een gesprek. Ze was en bleef enthousiast en vertrouwen dat dit haar nieuwe baan werd en ja hoor,  ze kreeg het positieve nieuws te horen. Wij waren zó blij voor haar.
Ik was al bezig met dit kaartje en heb het gisteren afgemaakt en verstuurd:


Het DP is een oud blokje van Action of Boekenvoordeel, dat weet ik niet meer. De blauwe pailletten komen van Boekenvoordeel. (Ideetje van de kaartjes van Cornelie, de credits zijn voor haar...)
De grote bloemenstempel heb ik in een knutselwinkel gekocht toen wij in Schoorl op vakantie waren. Ik zag hem liggen en was er wég van. Hij heet "Newspaper Flower" en is van Hero Arts. De tekststempel van Marianne Design is tweemaal afgedrukt. de bedoeling was om een schaduweffect te creëren, maar dat lukte niet helemaal goed. Ze kwamen een beetje scheef te staan en iets te ver uit elkaar naar mijn zin. Zulke dingen doet Photoshop toch beter!
De stempel is afgedrukt met Distress Ink Stormy Sky. De kleine bloem erop is een Silhouette-bestand. De onderste lagen heb ik uitgesneden van wit kartkarton, de bovenste laag is bestempeld met de bloemenstempel. Daarop zit een knoopje met scrappersfloss.Hier is een detail van de bloem te zien en de mooie stempel. De randjes heb ik beïnkt met Distress Ink.
Ik wil deze kaart mee laten doen aan uitdaging 180 "one big flower" van het Cards en Scrap Challengeblog. Toen ik deze uitdaging zag wist ik meteen dat ik daar met deze stempel een kaart voor wilde maken.

Ik lees weer met veel plezier wat jullie van mijn kaartje vinden.
Lieve groetjes en tot blogs!!! Marlies

dinsdag 13 augustus 2013

New Home

Ik heb het kaartje nog niet geplaatst dat ik tijdens de vakantie bij Cornelie heb gemaakt. Het is gemaakt met materialen van Cornelie, omdat ik haar sms-je niet gezien had met de vraag of ik 's middags bleef knutselen. Het is gemaakt zonder designpapier, ik wilde mezelf hiermee uitdagen, omdat Cornelie zoveel prachtige stempels had.


De rechter achtergrondstempel met tekst is van Kaiserkraft. De linker is Daisy Outline Pattern van Hero Arts, niet helemaal goed afgedrukt, maar het is handwerk hè.
Het setje met de tekst, bomen, huisje en de wolk heet "Sweet Home" en is van Clearly Besotted Stamps. Eerst stans je de vormen uit, daarna zet je de clearstamps erop. Alles is gestempeld met inkt van Stampin'Up. Ik werd er erg hebberig van, zulke móóie kleuren!!! Ik ga eens kijken of ik ook eens naar zo'n SU avondje kan gaan, lijkt me wel leuk...
Ik heb wel de hele middag gedaan over dit kaartje. We hebben veel gekletst, alsof we elkaar al járen kennen. Cornelie had er wel een flink tempo in, die kan kaarten maken en kletsen tegelijk, knap hoor! Ze was al aan haar 3e kaart begonnen toen ik naar de camping terug ging. En dan ook nog héél erg mooi!

Ze vond de mijne ook goed gelukt. Ik ben er zelf ook wel tevreden over, al kostte het veel denkwerk en wat tips van Cornelie voor ik wist hoe ik hem wilde hebben. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Lieve groetjes, Marlies