donderdag 12 april 2012

Paasei-kaart

Ik heb nog een verjaardagskaart gemaakt in de vorm van een paasei. Ik heb er heel erg mee zitten klungelen, zitten twijfelen of ik hem wel zou laten zien, omdat ik er eigenlijk niet zo tevreden over ben. De kaart was zó uitgesneden met de Silhouette, de laagjes papier erop ook, maar de aankleding van de kaart wilde maar niet lukken.


De stempel Girl cupcakes is een freebie van Bugaboostamps. Ik vond haar zó schattig!
Het stempeltje inkleuren met de Flexmarkers ging nog goed, maar daarna was de inspiratie ver te zoeken en dat is te zien vind ik. De kaart is toch op de post gegaan. We hebben een lieve tekst aan de binnenkant geschreven, daar gaat het tenslotte toch om, mijn intentie was goed.

Groetjes, Marlies

woensdag 11 april 2012

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

Ik zag onlangs op het blog van tijdschrift Flow een wonderschoon filmpje dat een Oscar heeft gewonnen. Het is een animatie van 15 minuten die de liefde voor boeken weergeeft, ontroerend!
Ik heb er helemaal van zitten genieten, ik hoop jullie ook als je de tijd neemt om te kijken....
Hier is de link:

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (2011)

Groetjes, Marlies

Verjaardagskaart voor Thea

Ik heb vandaag nog een verjaardagskaart afgemaakt voor Thea, die gisteren ook jarig was. Ze heeft hem helaas een dag te laat gekregen, want ik heb het hele weekend migraine gehad. Dat was een streep door mijn rekening.
Ook deze kaart heb ik met de Silhouette Cameo gemaakt. Ik heb de smaak te pakken. De inspiratie vond ik op het blog van Aletta.


Ik heb eerst de letters uitgesneden van ecru cardstock, aan de bovenkant gespiegeld, zodat de kaart rechtop kan blijven staan. Daarna heb ik een laag letters uitgesneden van Kraft en daarna van DP Madeline van Prima Marketing. Ik heb de kaart versierd met een kraft label van Tim Holz, de bloemen zijn van Marianne Design. Het lint is van Kars. De vlinders en blaadjesstansen zijn van Nellie Snellen. Graspons van Martha Stewart.

Ik vind het weer leuk om te lezen wat jullie van mijn kaart vinden. Groetjes, Marlies

Verjaardagskaart voor Olaf

Gisteren was mijn zoon jarig. Ik heb deze kaart voor hem gemaakt met de Silhouette Cameo. Aletta noemt hem haar wondermachine, nou dat is het ook, ik ben er zó blij mee! Ik heb eerst op Youtube filmpjes bekeken over welding. Dit is het bewerken, tegen elkaar aan zetten en in frames zetten van letters met de Silhouette. Er is zóveel moois mee te maken...  Toen kon ik pas aan het uitproberen. Er ging dus nogal wat tijd vooraf aan deze kaart.


Ik heb het volkswagenplaatje van internet gehaald en bewerkt op de PC tot een digitale stempel. Die heb ik ingekleurd met Flexmarkers in de volgende kleuren: B944-B456-B237-R357-Y367-Y156-G149-O277-IG6-IG8-IG10. De bumber, randjes om de koplampen en spiegels heb ik gekleurd met een metallic Promarker silver. De tekst heb ik zelf gemaakt.
Het DP is Flower Power van Marianne Design. Verder heb ik Pebbles chips chipboard en lint gebruikt.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaartje vinden. Ik heb er hard aan gewerkt, tenminste, qua voorstudie... Hartstikke leuk!

Groetjes, Marlies