vrijdag 9 augustus 2013

Verjaardagskaart

Deze kaart heb ik een tijdje geleden gemaakt voor mijn zus. Ze was op vakantie met haar verjaardag, maar wilde tóch een kaart. Die lag dus op haar te wachten toen ze thuis kwam van vakantie. "Wij geen taart, jij tóch een kaart!" had ik erin geschreven. Die gaan we morgen eten, want dan is haar jongste dochter jarig.


Het DP is uit de serie Sweet Tones van Bildmalarna. De stempel is Garden Assistant van Penny Black. Ik had hem al even, maar nog geen kaart mee gemaakt. Gek hè, soms koop je iets, je bent er helemaal weg van en toch blijft het nog een tijd liggen. Het jurkje en de laarzen heb ik nog een keer gestempeld met een andere kleur en in 3D opgeplakt, de eerste keer dat ik paperpiecing toepas. Heel leuk om te doen. Het jurkje had anders zoveel zwart. En, nog een voordeel, zo hoefde ik het niet in te kleuren! De rest is ingekleurd met Flexmarkers.
Bloemen van allerlei merken, o.a. van mijn dochter gekregen. De blaadjes zijn gemaakt met ponsen van Nellie Snellen. Touw is van Boekenvoordeel.

Ik was zelf wel blij met mijn kaartje, al kleur ik te weinig met de Flexmarkers om daar echt tevreden over te zijn. Ik ben weer benieuwd wat jullie ervan vinden en hoop weer wat meer te gaan bloggen. Tot gauw!

Lieve groetjes, Marlies

dinsdag 6 augustus 2013

Vakantietijd-perikelen

Ik heb vlak voor de vakantie nog twee kaarten gemaakt met de Silhouette en had geen tijd meer om ze te plaatsen. Nu alle vakantiespullen weer opgeruimd zijn schrijf ik even tussen het strijken door een kort berichtje. We zijn in het prachtige en door ons zo geliefde Schoorl geweest, hebben heerlijk gekampeerd. We hadden het mooiste weer van de wereld, net als iedereen die dit jaar in eigen land vakantie vierde. Op de weversmarkt In Hoorn heb ik Eline Pellinkhof ontmoet, die zo lief was om haar nieuwste boek "Eline's Buitenhuis" voor mij te signeren en met mij op de foto te gaan.


Deze hanger met poesje en vis van vilt heb ik uit dit nieuwe boek gemaakt voor mijn vroegere buurmeisje Alette, die nog steeds de beste vriendin van onze dochter is. Alette heeft een paar maanden geleden zelf een dochtertje gekregen. De metalen ring is maar 10 cm groot en heb ik omgehaakt met Catania-katoen.

Op de camping stonden huisjes met erg gezellige en lieve tijdelijke bewoners waar we lange indringende en gezellige gesprekken mee gevoerd hebben. We hebben heel wat gelachen en volop genoten tijdens deze eerste kampeervakantie sinds mijn ongeluk. Heerlijk, ook dit ging weer!!

Ik ging ook "even" op de koffie bij mijn blogmaatje Cornelie. We hadden meteen een klik, kletsten urenlang, ik bleef lunchen en we knutselden 's middags. Het was voor mij een dag met een gouden randje. Bedankt Cornelie, je hebt me verwend met een gastvrije ontvangst, een lekkere knutselmiddag inclusief materiaal én nog mooie papiertjes voor thuis! Totaal onverwacht!!!

Onze zoon Olaf en zijn vriendin Patricia zijn een dag geweest, samen met onze vrienden Annie en Jitse en hun dochter Anneke. Die hebben we in Schoorl leren kennen toen onze kinderen nog heel erg klein waren. Nog steeds zijn we héél goed bevriend!!!

Over de kaartjes valt niet zoveel te vertellen. Ze zijn gesneden met de Silhouette. Het patroon komt uit de Silhouetteshop en de stempels zijn van Bugaboostamps. Ik heb ze ingekleurd met Flexmarkers en daarna met een wit randje rondom uitgeknipt.

Zo, nu zijn jullie weer enigszins op de hoogte van mijn vakantieperikelen in Schoorl. Ik heb weer genoten van de mooiste plek van Nederland. 

Lieve groetjes en tot blogs, Marlies