dinsdag 12 februari 2013

Cadeaubonnen voor Zinin

Ik mag voor de eigenaar van Zinin, een zaak waar ze biologische bonbons en heerlijk zelfbereid Italiaans ijs verkopen, cadeaubonnen maken. Hij is gevestigd in Winkelcentrum Woensel in Eindhoven. Walter en ik gaan daar regelmatig koffie of thee drinken met iets lekkers erbij. Als we daar zijn, krijgen we daar namelijk bijna altijd zinin! De eigenaar vroeg mij om iets te bedenken en ik ben er gisteren heen gegaan met twee bonnen die ik had gemaakt in de kleuren van zijn website. Hij was enthousiast en ik mag er een aantal maken voor hem. Ze gaan ze zelf beschrijven, omdat de klanten dan persoonlijk hun wensen kunnen laten invullen.
Ik heb de uitvoering vrij eenvoudig gehouden omdat ik er steeds meerdere van moet maken. Als er dan veel tijd in gaat zitten is het niet meer uitvoerbaar voor mij.Dit is de eerste bon. Het ontwerp heet Pocket Card en is in veel verschillende uitvoeringen te vinden op internet. Ik heb op het blog van Milnie een Youtube filmpje gevonden met een duidelijke uitleg. Dankjewel Milnie!
Het cardstock is van Papicolor. De onderdelen zijn met mijn Silhouette Cameo gesneden. Het bestand van  de theepot komt uit de Silhouette-shop. De hoeken heb ik afgerond met een pons. De embossing folder van de Cupcakes is van Craft Concepts.Dit is de tweede cadeaubon. Het idee stond ooit op het blog van Elke Kaart Een Feestje! Ik heb dezelfde theepot gebruikt als van de andere bon en hem gedeeltelijk geëmbost met de embossing folder Swiss Dots van ProvoCraft. De deksel bestaat uit drie lagen. De witte laag schuift tussen de twee groene theepotten naar binnen. Hierop moet de tekst worden geschreven.
Ik had deze twee variaties gemaakt met de bedoeling dat hij wat te kiezen had, maar hij vond ze allebei heel leuk en wil dat ik van beide uitvoeringen er meerdere ga maken. Ik vind het wel een eer en ook een uitdaging.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn projectje vinden en geniet van jullie reacties, heel erg bedankt voor jullie reacties!

Lieve groetjes, Marlies

maandag 11 februari 2013

Sneeuwmankaart

Ik heb een kaart gemaakt met een digitale stempel van Birdie Brown: Just for you. Ik had deze stempel een tijd geleden al gedownload, omdat ik hem zo leuk vond, maar er nog geen kaart mee gemaakt. Ik heb de laatste tijd veel met de Silhouette gedaan.
Ik heb mijn Flexmarkers aangevuld met de nieuwe kleuren en wilde ze nu maar weer eens gaan gebruiken. De jas en hoed van het meneertje zijn gekleurd met de 5 nieuwe tinten Warm Grey.Ik vind dit een erg mooie grijsbruine tint.


Het DP is van Marianne Design, evenals de stans van de doily. Het stukje lint is van Elines Winterhuis.  De sneeuwvlokken heb ik uitgesneden met de Silhouette Cameo en zijn een file van Bird. De roosjes zijn van het Boekenvoordeel. Op de brillenglazen van het meneertje zit Glossy Accents, zo lijken ze net echt!

Het is wel toepasselijk als je aan zo'n kaartje zit te knutselen en de sneeuw ziet liggen als je naar buiten kijkt. Al moet ik zeggen dat ik zo langzamerhand wel zin krijg in het voorjaar hoor! Maar weten jullie wat ik zo leuk vind? Er staan voor het eerst sneeuwklokjes te bloeien in mijn voortuin, recht voor de raam. In ons vorige huis stonden er altijd een heleboel bij de buren en bij ons deden ze het niet en nu doen ze het hier voor het eerst, na 12 jaar! Helemaal geweldig toch! Van die kleine dingen, daar kan ik zó van genieten.

Ik wil met deze kaart meedoen aan uitdaging 153 van Elke Kaart Een Feestje! Een kaart gemaakt volgens  schets 35 met sneeuwpop.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaartje vinden en lees weer  graag jullie reacties. Sorry, dat ik even weinig op jullie blogs kom reageren, ik ben veel dagen ziek geweest door migraine, die speelt weer erg op.  Ik ben ook weer ijverig met mijn cursus Photoshop bezig.

Lieve groetjes, Marlies