zaterdag 9 april 2016

Kaart voor Eline

Wat leuk Rimmie en Janneke, dat jullie mij gaan volgen. Welkom op mijn blog!
Eindelijk kan ik de kaart voor Eline Pellinkhof laten zien. Een aantal weken geleden werd ik door Miranda gemaild met de vraag of ik als fan van Eline een kaart voor haar wilde maken. Zij en Janneke hadden het idee om een groot pakket met zelfgemaakte kaarten van haar eigen materialen naar Eline te sturen om haar te bedanken voor al haar mooie ontwerpen. Daar was ik ook wel voor te porren. In de tijd dat ik nog origami- en spirellikaarten maakte vond ik de ontwerpen van Eline al heel erg mooi.
Ik heb Eline een paar keer ontmoet en met haar staan praten, ze was zó aardig! De tweede keer wist ze zelfs nog wie ik was ... Zie hier de foto van Eline en mij uit 2013.
Ik wilde een kaart met het hertje maken, maar dat bleek uitverkocht... Toen het weer leverbaar was kon ik er geen kaartje meer mee maken voor Eline. Ze zouden eind maart worden opgestuurd.
Het feestvarken had ik wel, dus dat werd hem.Dit is de kaart: feestvarkens die smullen van een chocoladetaart. Ze hebben zichzelf helemaal vies gemaakt, zoals het echte varkens betaamt en zitten vol met chocoladespetters, héérlijk!!!


Dit varken zit ín de taart, zó lekker vindt hij hem! Hij heeft net zijn snuit afgelikt.
Het DP is van Marianne Design. Ik heb de kaart bewust rustig gehouden omdat de varkens met de vlekken druk zijn. De taart, vlekken en bloemen heb ik uitgesneden met de Silhouette Cameo.
De taart is een ontwerp van MissKateCuttables.


Hier is het onderste varken, hij kijkt een beetje schuldig, omdat hij zich zo vies gemaakt heeft. Maar dat moet kunnen als je het feestvarken bent, toch?

Jullie snappen wel welke taart een van mijn favorieten is? En varkens horen bij mijn lievelingsdieren. Die mocht ik als kind altijd voeren op de boerderij van onze overburen in Drunen. Dan knorden ze altijd zo leuk boven de trog. Mooie herinneringen uit mijn kindertijd.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn knorretjeskaartje vinden. Kijk ook op de blogs van Janneke en Miranda, daar staan alle andere kaarten voor Eline.
Morgen ga ik naar de verjaardag van een ander feestvarken: mijn zoon. Hij wordt 33jaar. Misschien hebben ze wel een Varkens-in-de-modder-taart gemaakt.

Fijn weekend voor jullie allemaal!!!
Lieve groetjes, Marlies

zondag 3 april 2016

Fotomapje voor mijn jarige dochter

Mijn dochter Nadia is 31 maart 30 jaar geworden. Ik heb voor haar een mini-fotomapje gemaakt met fotootjes op pasfoto-formaat. Het ontwerp van het mapje en doosje zijn van Raffaela Perego. Ik heb het twee weken geleden in de winkel van Jolanda, Raadhuisstraat 8 5165CH Waspik bij Raffaela gemaakt. Ik vond het zó leuk, dat ik er thuis nóg eentje heb gemaakt! In de winkel is op woensdagochtend vaak een knutselochtend. Je kunt er dan binnenlopen en meedoen. Ik ben er twee keer geweest, beide keren de moeite waard!


Dit is het doosje voor het mapje en de voorkant van het mapje. Het mapje is ongeveer 7,5 x 7,5 cm. groot. De vierkante stukjes houtnerf designpapier zijn van Noor! design en hebben we tijdens de workshop van Raffaela gekregen, ze zijn 7 x 7 cm.

 Dit zie je als het strikje open gaat .... een foto van mij met mijn kleindochter Jule.


Dit is de eerste pagina. Recente foto's (vorige week) van Jule en haar ouders. Het takje met vogel is uit een pons van SU. Ik heb in het mapje (delen) van allerlei merken stempels gebruikt.


Hier zie je Jule en mij elkaar kushandjes geven, daar is ze dol op, zó schattig! Opa voert haar fruit en papa is met haar in het Natuurmuseum in Tilburg.

Hier nog een foto van Jule en haar mama met Carnaval en ons toppertje op haar verjaardag op 12 maart 2016. Toen werd ze 2 jaar.

Ik vond het een heel leuk projectje om te maken en ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik heb er meteen maar een Silhouettebestand van gemaakt. Dan kan ik het nog eens maken of nog eens veel groter of met meer pagina's. Dit is een hele leuke maat voor in je handtas.
Raffaela, bedankt!!!

Ik wil dit mapje mee laten doen bij Challenge 34 van Knutsels en Kadootjes, waarbij je hout op je kaart moet gebruiken.

Lieve groetjes, Marlies