vrijdag 25 januari 2013

Bloemkaart voor Ans

Ze heeft hem inmiddels ontvangen, dus nu kan ik hem hier laten zien, de bloemkaart voor Ans. Ze is geopereerd aan haar voet en moet het nog een tijdje rustig aan doen. Ik vond het zelf ook leuk om kaartjes te ontvangen toen ik ziek was, dus ik had haar adres gevraagd.
Ik ben zó blij met al mijn blogmaatjes. Ik had nooit gedacht toen ik vorig jaar begon met bloggen dat ik het zo leuk zou gaan vinden. Ik geniet ervan om op jullie blogs te komen kijken naar alle schitterende creaties die jullie laten zien. Ik vind het soms wel veel tijd kosten om te reageren, maar probeer die tijd wel regelmatig te nemen, ook al gaat het af van de tijd die ik kan knutselen. Ik vind het ook leuk als jullie bij mij berichtjes achter laten. De berichtjes zijn tot nu toe altijd positief, ik word er echt door gestimuleerd om te proberen iets moois te maken. Al weet ik natuurlijk dat er mensen zijn die het veel beter kunnen. Maar het levert me veel genietmomenten op en dat zijn een heleboel stukjes geluk. Ik wil jullie daar allemaal voor bedanken!
En hier is mijn kaartje dan:


Ik heb eerst een middag zitten ontwerpen met het Silhouette-programma en een andere dag de kaart gemaakt. De groene bloemblaadjes heb ik niet ontworpen, die zijn van Bird. Ik heb de onderdelen uitgesneden met de Silhouette. De randen van het cardstock zijn beïnkt met Distress Ink en op de meeldraden heb ik Stickles gesmeerd. Het DP is Capsule Cranberry & Apple van Papermania.
Ik lees weer graag jullie reacties op mijn beterschapskaart.

Lieve groetjes en een heel fijn weekend gewenst,

Marlies

woensdag 23 januari 2013

Liftkaart

Ik heb laatst een mannenkaart gemaakt met de Silhouette Cameo. Het idee is van Wendy Nasmith en was een Silhouette-tutorial voor een Valentijnskaart. Onderstaande kaart is de originele kaart, die ik nagemaakt heb. Als je nog geen Silhouette hebt kun je eens op het filmpje kijken van Wendy en de geweldige mogelijkheden zien van dit fantastische apparaat!Ik heb er ander papier voor gekozen en er een herenkaart van gemaakt. Het cirkelpatroon komt uit de store van Silhouette America. Het DP wat ik genomen heb is van Graphic 45, een al wat ouder papier uit 1999, ook het label is van hetzelfde merk en lijn. De letters proficiat heb ik uit zwart cardstock gesneden en op een gestreept papier gelijmd.


Als ik er zo over nadenk is het dus eigenlijk een gelift kaartje. Klinkt net even wat beter dan nageaapt toch? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Het was voor mij vooral leuk om te oefenen met mijn Silhouette, een interessant project, met een verjaardagskaart voor mijn zwager als resultaat. 

Lieve groet, Marlies

zondag 20 januari 2013

Pierre

Beter laat dan nooit: Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig, gezond en creatief 2013 toe!

Trijntje, leuk dat je volger bent geworden van mijn blog. Van harte welkom! Ik ben er eindelijk weer met een kaartje. Ik ben met allerlei dingen bezig, behalve met bloggen. Dat zullen jullie wel gemerkt hebben. Ik heb ook weinig tijd gehad om jullie blogs te bezoeken, af en toe heb ik een berichtje achtergelaten. Dat is alles.
Ik ben weer begonnen met een cursus Photoshop. Die had ik al eerder gedaan, maar nu ga ik er verder mee. Helaas was ik veel vergeten. Ik heb dus flink zitten lezen om alle vergeten kennis weer op te halen. Het is voor mij ook weer een stap op weg naar verder herstel. Een uitdaging voor mijn bovenkamer, zeg maar. Een eind rijden naar de cursus, de hele middag les volgen en weer terug rijden is nog best intensief voor mij. Ik was na de eerste les vorige week heel moe, maar het was zó fijn dat het weer lukte!
Ik heb van mijn man een nieuwe lekker snelle laptop gekregen, want het Silhouette-programma liep steeds vast op het oudje. Hij kon het niet meer bijbenen. Onze lieve zoon heeft de bestanden en alle programma's  er allemaal opnieuw op gezet, maar de bibliotheek inladen moet ik zelf doen. Dat kost me toch veel tijd... Maar dat heb ik er graag voor over hoor! Nu ook even uitvogelen hoe Windows 8 werkt. Ziet er wel erg gelikt uit.
Ik heb ook nog een paar verzoeken van mensen liggen om iets voor hen uit te werken. Daar ben ik nu weer over aan het denken... Wordt vervolgd!


Dit is het eerste kaartje dat ik in het nieuwe jaar gemaakt heb voor mijn nichtje die 17 jaar geworden is en zelf ook stempels inkleurt. Ze hebben een schat van een langharige teckel en deze digi van Kirsty Wiseman vond ik erg toepasselijk om een kaart mee te maken voor haar verjaardag. Ik heb alles uitgesneden met mijn Silhouette Cameo en ingekleurd met Flexmarkers, ook de bloemen. Het waren allemaal gewone witte.

Ik vond mijn kaart goed gelukt en de jarige was er blij mee. Wat vinden jullie van mijn kaartje?

Lieve groetjes, Marlies