vrijdag 1 maart 2013

Verjaardagskaart

Ik heb vanmiddag een verjaardagskaart gemaakt voor de moeder van de vriend van onze dochter. Ik werd geïnspireerd door een kaart die ik zag op het blog van Noor! Design en erg mooi vond.


De stansen zijn van Noor Design en Nellie Snellen. Het lint is van de markt. De snijfiles van de vlinder en de witte doily zijn weer van Bird. De blaadjes heb ik gemaakt met creatables van Marianne Design. De bloemen zijn van meerdere merken.
Het DP is Spring Feast van First Edition. Op de foto kun je zien dat het paperpad gedeeltelijk glitterpapier bevat.
De vorm van de kaart heb ik uitgesneden met de Cameo Silhouette. Deze vorm is eigenlijk een lettertype, sterk uitvergroot. Dit lettertype heet 09 KutUps. Het is leuk voor Silhouette-bezitters om dit te downloaden, want er zitten leuke vormen onder de verschillende letters om uit te snijden.
Dit is het weer voor vandaag, ik hoop dat jullie mijn kaartje leuk vinden. Ik was er zelf wel tevreden over. Weer eens wat anders dan kaartjes "met van die kinderlijke poppetjes" erop, zoals mijn man veel stempelafdrukjes noemt.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend. Ik ga de rotzooi opruimen die ik vanmiddag gemaakt heb en dan Flikken kijken.

Lieve groetjes, Marlies

maandag 25 februari 2013

Internetproblemen en toch een kaartje

Ik heb weer wat te melden. Het eerste is dat ik achteraf toch weer meer last van mijn nek had dan verwacht na de aanrijding tijdens de carnavalsvakantie. Ik ben weer erg moe en heb vooral vorige week veel migraine gehad, het gaat dus even wat minder.

Het leuke nieuwtje is dat ik met mijn vorige hartjeskaart (zie mijn vorige blogbericht) in de top 3 ben gekomen van Elke Kaart Een Feestje! Dat had ik helemaal niet verwacht en ik ben er blij mee, want er waren veel inzendingen.

M'n nieuwe laptop had afgelopen week ook kuren. De internetverbinding lag er ineens uit en zelfs onze zoon Olaf kwam er even niet uit toen hij hem overnam vanaf zijn PC. (Een goedaardige overname, haha) Daarom gingen we terug naar de winkel waar we hem gekocht hadden. De jongeman die ermee bezig was ging echter steeds bedenkelijker kijken en mijn laptopje begon steeds meer foutmeldingen te geven, oei, oei. Ik begon me nu toch werkelijk zorgen te maken. Na een hele tijd zoeken en allerlei toetsencombinaties en dingen uitproberen vóór Windows 8 lukte het zowaar. Hij deed het weer. De jongeman was bijna net zo blij als wij dat hij het probleem had kunnen fiksen. Olaf is zaterdag geweest en heeft de rest weer in orde gemaakt. Alles OK zou je denken. Ik heb gisteren een kaart gemaakt, deze gefotografeerd en wat geblogd. Niks aan de hand, zou je denken.
Opeens deed het internet het alweer niet meer en gaf de laptop opnieuw rare foutmeldingen. De vliegtuigstand ging vanzelf aan en uit en hij kon het draadloos netwerk niet meer vinden. Gelukkig heb ik de afgelopen dagen het een en ander bijgeleerd en vond dat ik via het configuratiescherm en internetinstellingen de adaptorinstellingen moest opzoeken. Ja hoor, hij had zichzelf uitgeschakeld. Ik schakelde hem weer in en hij deed het weer. Toen was ik toch wel even TROTS op mezelf!! Ik denk dus dat er een bugje zit in de update van Windows 8, want er kwam een update voor het probleem zich voordeed.
Maar hiervoor komen jullie niet op mijn blog kijken. Dus hier is mijn kaartje van gisteren:


Omdat het zo'n druk weekend was met bezoek van de kinderen en computerproblemen is het dus een snel en eenvoudig kaartje geworden.
Het DP is van K&Company en Boekenvoordeel. Verder heb ik maskingtape van de Hema gebruikt, een creatable van Marianne Design, een papieren taartrandje en bloemetjes die ik gekleurd heb met Flexmarkers.

Ik ben weer benieuwd wat jullie van mijn kaartje vinden.

Lieve groetjes en bedankt voor jullie bezoek aan mijn blog, Marlies