zaterdag 13 februari 2016

Slingers & ballonnen

Ingrid, wat leuk dat je mij komt volgen. Welkom!
Ik heb weer eens een kaartje gemaakt met de leuke stempelsets Bird Crazy en Crazy Things van Tim Holz. Het is te lang geleden dat ik ze gebruikt heb. Gisteren was mijn zwager jarig en ik moest nog snel even een kaartje maken. Bij ons in de familie brengt zowat iedereen inmiddels een zelfgemaakt  kaartje mee, zo leuk, de een na de ander wordt "besmet" met het kaartenmaakvirus.


De achtergrond heb ik gemaakt door met drie kleuren Distress Ink met de Blending Tool op een kraftsheet een soort van gewolkt kleurverloop te maken. De steentjes heb ik gestempeld met een embossingfolder, dat ging véél beter dan ik had verwacht. Deze techniek om een achtergrond te maken heb ik voor het eerst gebruikt en het ging lekker: voor herhaling vatbaar dus. Vervolgens heb ik de vogel, feestmuts en ballonnen met aquarelinkt geschilderd, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. De ballonnen hebben een laagje glossy accents gekregen. Omdat we snel weg moesten heb ik het met mijn vingers uitgesmeerd, even improviseren.
De tekststempels zijn nieuw: PL1524 van Marianne Design.
Ik vind hem zelf goed gelukt, hij was voor mijn doen redelijk snel af. Ik lees weer graag jullie reacties en wens jullie allemaal een fijn weekend. Wij zijn goed begonnen met gistermiddag een verjaardag. Wij hebben daarna Jule te logeren gehad, dus dat was weer genieten. Toen ze vanmorgen opgehaald werd zei ze: "Mama weg!" Toen wij haar vertelden dat papa en mama koffie kwamen drinken was het goed. Als ze bij de andere opa en oma is wil ze ook niet graag mee naar huis vertelde onze dochter. Ze begint al echt een willetje te ontwikkelen. Volgende maand wordt ze alweer 2 jaar....

Lieve groetjes, Marlies