zaterdag 4 februari 2012

Een kopje thee?

Ik heb weer een verjaardagskaartje gemaakt. Het is voor een lieve vriendin die van zachte tintjes houdt en ons altijd verwent met lekkers als we op bezoek komen. Vandaar dit knipvel. Het paperblock heet Sparkling Spring Collection en is van Prima Marketing. De gebruikte stansen zijn van Nellie Snellen, Joy en Marianne Design. Wel raar eigenlijk hè, een voorjaarskaart met vlinders, terwijl er buiten een dik pak sneeuw is gevallen. De volgende kaart wordt er dan ook weer een met het papier van Elines Winterhuis. Lekker warm. Groetjes, Marliesdinsdag 31 januari 2012

Tip voor de doppen van de Flexmarkers

Ik heb nog een tip voor de doppen van de Flexmarkers, die er moeilijk af gaan als ze pas nieuw zijn. Ik had nog zo'n mooi fel oranje "Tupperwarelapje" in een keukenlade liggen om deksels van potten mee open te draaien. Dat is dus ook prima geschikt om de doppen van de Flexmarkers af te trekken! Ze hebben bij de Xenos ook zulke vierkante lapjes van silicone, koop er een voor je Flexmarkers, zou ik zeggen! Of haal het gewoon uit je keukenlade. Volgens mij hebben heel wat mensen in Nederland zo'n siliconenlapje gewoon thuis liggen!

Groetjes, Marlies

Mijn eerste kaart ingekleurd met Flexmarkers

Hier is hij dan, mijn eerste kaart die ik met de Flexmarkers heb gekleurd. Ik had nogal wat problemen met het inkleuren.
1) Een tijdje geleden is onze oude kleurenprinter kapot gegaan en hebben we een laserprinter gekocht, omdat we toch het meest in zwart printen. We zouden dan t.z.t. wel een andere kleurenprinter erbij kopen. Nu blijkt dat het dikkere papier voor de digitale stempels er niet doorheen gaat, fijn dus. En dat was een van de redenen waarom ik zo graag een laserprinter wilde hebben. Ook vlekt de toner als ik er met de markers overheen ga. Daar heb ik echter intussen wel iets op gevonden: de inkt verhitten met de heattool voor ik begin te kleuren. Daar begint hij bovendien mooi van te glanzen.
2) De stempels gebruiken die ik al heb gaat ook nog niet, want de Mementoinkt is nog in bestelling bij de winkel waar ik altijd mijn knutselspullen koop. In een andere winkel in de stad was hij ook uitverkocht.

Ik had nog een restje correspondentiepapier van de Hema liggen. Daar kreeg ik met veel pijn en moeite enkele konijntjes schots en scheef op geprint. Scheef omdat de printer ook dit papier te dik vond en het er nauwelijks doorheen getrokken kreeg. Maar ik ben op advies van Nicole Verkooijen zes dezelfde afbeeldingen gaan inkleuren. Dit was de laatste afbeelding, nog niet helemaal naar mijn zin, maar ik heb er toch maar een kaart van gemaakt. Ik ben eigenlijk wel tevreden over de kaart als geheel. Hij is bedoeld voor iemand die geheel onverwacht te horen heeft gekregen dat ze longkanker heeft met uitzaaiingen in haar botten. Ze weet nog niet hoe de behandeling gaat worden en is heel erg geschrokken van dit totaal onverwachte bericht. Ze komt donderdag bij mij op bezoek en dan wil ik haar deze kaart geven.


De kaart is van Kraftpapier. Het paperbloc is Sweet Nectar Van K&Company. De doilie is van Wilton, de bruine roosjes van Marianne Design. De hartjesstans is van Martha Stewart en het lint van de handwerkwinkel bij mij om de hoek. De tekststempel is van Nicole Verkooijen. De digitale stempel is een Freebie: Bunny4 van StampFairy. De layout is van: http://tabsmagnoliacreations.blogspot.com/
Ik heb de volgende kleuren Flexmarkers gebruikt:
konijn: O345, O837, Y217
bloem: R838, R525,R619
bloemstengel: G367, G149, Y516
lucht: B139, O919
zand: Y217, Y119