maandag 22 april 2013

Snelle bloemenkaart

Ik heb een snelle bloemenkaart gemaakt met de Silhouette Cameo. De basis is Kraft, de randjes heb ik met de hand genaaid met ecru knoopsgatengaren. Ik heb het DP Prairie Chic gebruikt van Bo Bunny. De randen zijn beïnkt met Distress Ink. De bloem en swirl zijn snijfiles uit de Silhouetteshop. Ik wilde al een tijdje iets met deze bloem doen en ineens kreeg ik dit idee. De swirl heb ik veranderd. Dat vind ik zó leuk om te doen: een snijbestand zelf maken of een  bestaand snijbestand veranderen. Het papier van de bloem is van Papicolor. In het midden zit een brad die ik toevallig nog had liggen in de goede kleur.


Ik wil nog iets anders laten zien. Ik had een bos bloemen staan met zaaddozen erin, van die lichtgroene met zachte stekeltjes erop. Ik heb geen idee hoe ze heten. Een paar dagen geleden sprongen ze open en kwamen er schitterende zaadpluizen tevoorschijn. Ik heb ze gefotografeerd, want nooit eerder is dat in mijn vaas gebeurd. Ik vond het zo apart en ben altijd weer verbaasd over de schoonheid van de natuur.Mooi hè, de bovenste foto is van de opengesprongen zaadbol, de pluizen liggen keurig gerangschikt naast elkaar. De onderste foto toont een zaadje met pluis, glanzend in de zon. Ik vind het zó prachtig.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie dit ook weleens gezien hebben. Wellicht kent iemand de naam van deze mooie pluizebollen?

Lieve groetjes, Marlies