vrijdag 12 oktober 2012

Trouwkaart voor Nicole

Deze week heb ik een trouwkaart gemaakt voor Nicole Verkooijen, die vandaag trouwt met Ben van Kalsbeek.
Ik had zelf geen stempels voor een trouwkaart. Ik heb de stempelafdruk gekregen van naamgenoot Marlies van Scrapcards by Marlies, die schitterende kaarten maakt en die ook nog eens bij mij in de buurt blijkt te wonen. Marlies, heel erg bedankt! Ik heb de stempelafdruk ingekleurd met Flexmarkers.


Het rozenpatroon heb ik uitgesneden met mijn Silhouette Cameo. Het is een freebie van Bird. Zij heeft heel veel gratis files op haar blog staan. Als je een Silhouette hebt moet je er zeker eens een kijkje gaan nemen.
Het DP is uit the Mariposastack van DCWV. Het lint is over van mijn vorige kaart (van Nicole). De bloemen en bedels zijn van Marianne Design.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaart vinden en wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

Groetjes, Marlies

zondag 7 oktober 2012

Workshop Nicole Verkooijen

Gisteren ben ik naar een workshop geweest van Nicole Verkooijen in Maastricht. Oefenen van kleurtechnieken en het opbouwen van een kaart waren de onderwerpen. Het was voor mij een fijne dag, voor de tweede keer sinds mijn revalidatie was ik zelf weer op pad voor mijn hobby. Ik had er veel zin in en omdat we een navigatiesysteem hebben aangeschaft, ging het rijden ook perfect. Al was de dame niet altijd zo goed te verstaan vanwege de hevige regen die continu op de autoruiten kletterde.
Nicole kwam mij buiten al tegemoet en droeg mijn spullen mee naar binnen. Ze begon enthousiast alles uit te leggen en voor te doen. De materialen die ze voor ons had uitgezocht waren hartstikke mooi. Prachtige tintjes cardstock, designpapier van My Minds Eye, lintjes en veel bloemen. Alles in perfect bij elkaar passende kleuren, dat is haar wel toevertrouwd.


De afbeelding van Tilda heb ik met Copics (van een medecursiste) en Flexmarkers (van Nicole en mezelf) ingekleurd. Ik ben er nog niet helemaal tevreden over, ben namelijk haar schoenzolen vergeten te kleuren, zie ik nu. Maar ik heb zelf geen Copics, waarmee ik de schoentjes gekleurd heb, dus helaas pindakaas... Er zit al meer licht/donker in het kleurwerk dan in mijn vorige pogingen en het streperige is ook bijna weg.
Aan het eind van de leerzame middag had ik mijn kaart bijna af. Vanmiddag heb ik er het lint en de bloemen op vastgezet.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Groetjes, Marlies