maandag 17 maart 2014

Vier generaties en mijn geboortekaartje

Ik ben vandaag met Walter en mijn moeder naar Jule gaan kijken. Mijn moeder was apetrots op haar achterkleinkind. Ik heb een aantal foto's gemaakt waarvan ik jullie er hier een wil laten zien. Het is een foto waar wij alle vier op staan, mijn moeder met Jule, mijn dochter Nadia en ik. Ik vind het toch wel speciaal om een foto te hebben van vier generaties. Ik heb jullie al eerder verteld dat mijn moeder van 86 nog volop geborduurde 3D-kaarten maakt voor de Zonnebloem en er nu dus ook een voor de geboorte van haar achterkleinkind heeft gemaakt.


Mijn kaartje heb ik gemaakt n.a.v. de vorige Liftchallenge, maar kon daar niet aan mee doen, want toen was Jule nog niet geboren. Het is een lift van een lift geworden, ik vond dit kaartje namelijk heel mooi en heb dat nagemaakt. Het DP is Spring Paper bloc van Joy. Het vellum zakje heb ik gesneden met de Silhouette en zelf bestempeld met een stempel van Hero Arts: Garden Borders. De bloemen zijn van een oud ponsje gemaakt. De babykleertjes heb ik zelf getekend en uitgesneden met de Silhouette, net als de letters, lettertype Verdana. Ik had geen mooi bijpassend washitape en vond een wasknijper er niet mooi bij passen en heb deze dus bewust weggelaten.Aan de binnenkant is het kaartje versierd met een lijntje waarop uitgesneden vogeltjes zitten. Ik was er zelf tevreden over.
Boven het bed van Nadia hangt een waslijn vol met kaartjes die ze hebben gekregen. Ook heeft ze al prachtige cadeautjes gekregen.
Zo'n nieuw mensenkind brengt zoveel geluk bij zoveel mensen. Dit is geweldig om te zien, mee te maken en om heel dankbaar voor te zijn!

Lieve groetjes, Marlies

zondag 16 maart 2014

Geborduurde verjaardagskaart

Dag lieve volgers. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie lieve reacties op de geboorte van onze kleindochter Jule.  Ze doet het zo goed. Onze dochter en haar vriend zijn zo gelukkig met hun kleintje. Niet iedereen weet hoe je het moet uitspreken en sommigen willen dat graag weten. De  u spreek je uit als de gewone u en de e is een  stomme e. Zoals het woord "tule"dus. Het is een gemakkelijke naam, die toch niet zo eenvoudig blijkt als wij dachten.
Vandaag wil ik jullie de geborduurde kaart laten zien die ik voor Leny Wittenberg haar 80e verjaardag heb gemaakt. Ik heb er met plezier aan zitten borduren, zo lekker 's avonds tussen een film door. De borduurmal is van Ann's Paper Art, van Nellie Snellen. Ik had hem al lange tijd liggen en nog nooit gebruikt. Het DP is van Avec bij Boekenvoordeel en heb ik pas gekocht, ik vond het zo'n leuk blokje. De stempel is een Creatable van Marianne Design en heb ik pas geleden gekocht, omdat er laatst in de Marianne zulke leuke voorbeeldkaarten mee gemaakt waren. De vlinderstans is van Joy, die is er ook al langer, maar ik heb hem pas gekocht.

De stempel is gekleurd met mijn Flexmarkers, die gebruik ik veel te weinig. Ik heb er verder geen versiering op gedaan, wilde alle aandacht naar het borduurwerk en de mooie stempels laten gaan.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaart vinden.

Ik wens jullie nog een hele fijne zondag toe! Lieve groetjes, Marlies