woensdag 31 oktober 2012

Herfstbol

Ik ben gisteravond naar een workshop geweest bij de bloemist. We hebben daar een bol van mos versierd met herfstmateriaal. We kregen een bol bekleed met mos, van ongeveer 25 cm doorsnee. We maakten daar eerst aan de bovenkant een gat in. In dat gat werd een plastic bakje gelijmd. Daarin plaatsten we een stuk natte oase en het versieren kon beginnen.
We hadden veel materiaal ter beschikking, zowel vers als gedroogd. De verse materialen konden we in de oase steken, de andere vastlijmen met een lijmpistool of vast steken met krammen. De pompoentjes en appeltjes zette je eerst op een houten stokje, daarna kon je ze in de oase of in de bol mos steken.


Het was een leuke bezigheid. Ik had zoiets nog nooit gedaan en het resultaat werd bij iedereen heel anders. Dat was zó grappig.
We begonnen met klimopranken, 3 stuks van boven naar beneden. Zo hadden we al 3 vakken. Van daaruit gingen we verder. De bloemiste adviseerde om de bol steeds rond te draaien en te kijken of hij er aan alle kanten goed uit zag. Iedereen kreeg zo nu en dan wat tips of hulp, het was een zeer geslaagde workshop.
Hier is nog een detailfoto, met flits genomen, want toen was het buiten al te donker. Mijn bol staat trouwens in de huiskamer op de grond, echt gezellig met die mooie herfstkleuren.Misschien een ideetje om er zelf ook een te maken? Het is ook leuk voor de Kerst, met kerstmateriaal erop.  Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden....

Groetjes, Marlies

zondag 28 oktober 2012

Herfstkaart


Dit kaartje heeft er een tijdje gelegen voor ik het af kon maken. Zoals de meesten van jullie weten ben ik vorig jaar van de trap gevallen en toen mijn blog begonnen om weer op te krabbelen, vandaar de ietwat vreemde titel van mijn blog.
Vorige week vrijdag wilde mijn man Walter onze schoorsteen vegen, dat doet hij al járen, en viel met ladder en al van het dak. Gelukkig kwam hij op het platte dak terecht, maar ik schrok heel erg en moest meteen met hem naar het ziekenhuis. Zijn rechteroor was doormidden gescheurd en moest worden gehecht door de plastisch chirurg. We hebben de hele middag in het ziekenhuis gezeten. Walter moest 's nachts blijven ter observatie omdat hij van 4 meter hoog naar beneden gevallen was en ook een hersenschudding had. De volgende dag mocht hij gelukkig weer naar huis. Hij heeft een paar dagen met heel veel hoofdpijn en pijn in zijn nek in bed gelegen. Daarna begon het wat beter te gaan.
We hebben dus iets met trappen! Hij mag van mij nooit meer de schoorsteen vegen, dat snappen jullie wel... Het is goed afgelopen. Wij hebben goede engelbewaarders, die hadden nog geen herfstvakantie!

Toen dacht ik gisteren weer eens te gaan knutselen. Het ging helemaal anders. We kregen de hele middag en een deel van de avond onverwacht visite. Allemaal lieve mensen kwamen op ziekenbezoek. De een was net weg en meteen kwamen de volgende, alsof ze het zo afgesproken hadden, zó lief!
Vanmiddag had ik eindelijk zin en tijd om deze herfstkaart af te maken. Ik heb dit papier al jaren liggen en vind het te mooi om te gebruiken. Ik heb er pas één kaart mee gemaakt. Steeds koop ik nieuw papier, terwijl er nog zoveel ligt, ik las dit afgelopen week ook bij andere blogsters.Het papier is Berry Sweet van K&Company. De bloem en de randen daaronder heb ik met de silhouette gesneden. Ik heb de lagen gemat op wit papier, dat ik met Flexmarkers gekleurd heb, omdat ik niet de goede kleur cardstock had. Ook de stempel heb ik eerst met flexmarkers gekleurd en toen afgedrukt.
De bloemen zijn een snijfile van Bird.
Het idee van het kaartje komt uit Scrapcards 3 pag 77, ik heb het ontwerp dus gelift.
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaartje vinden.

Groetjes, Marlies