donderdag 13 december 2012

Nog een geborduurde kerstkaart

Hallo lieve volgers,
Ik heb weer zitten genieten van jullie lieve reacties op mijn vorige kaart. Bij de reactie van Annette schoot ik in de lach. De humor, echt leuk!! Dat ik ga strijken na mijn werk bij Vluchtelingenwerk om het te vieren dat het goed gegaan is. Nou, echt niet!!! Maar, als ik zo'n vol hoofd heb vol prikkels is het goed voor me om iets rustigs te doen. Mijn hoofd moet dan tot rust komen en strijken is als iets meditatiefs voor mij. Ik heb, in tegenstelling tot de meeste mensen, niet echt een hekel aan strijken. Ik ben daarom rustig gaan strijken en heb daarna heerlijk de rest van de middag geknutseld!!! Mijn man kookte eten en ik hoefde alleen maar lekker aan te schuiven voor een smakelijke maaltijd. Is dat genieten of niet?

Ik heb weer een kerstkaartje geborduurd. Het is zo lekker 's avonds bij de tv als er een film op is die ik al een keertje gezien heb en maar met een half oog hoef te kijken. Ook tijdens de reclameblokken is het zo lekker om te borduren of 3D-plaatjes te knippen.


Het 3D-plaatje en DP zijn wederom van Yvonne Creations. De vellen hebben in het Hobbyjournaal of in het Hobbyzine gezeten, ik koop ze eigenlijk nooit, maar ik vind ze te leuk om niet te gebruiken. De sterrrenstempel is van Art Journey, de tekststempel van Marianne Design. Het lint is van Elines Winterhuis. Aan de parelspelden heb ik een paar rijstkralen geregen ter versiering. De brad is van Joy krafts.
Het borduurpatroon komt uit Hobbydols 86 Jenine meets Yvonne 2, pagina 10 en is van Jenine Siemerink.

Ik ben benieuwd wat jullie er weer van vinden.

Groetjes, Marlies

dinsdag 11 december 2012

Geborduurde kerstkaart

Ik heb weer een kerstkaart geborduurd. Ook dit borduurpatroon komt uit Hobbyjournaal 92 en is van Sjaak van Went. Het DP en 3D-knipvel zijn ook nu weer van Yvonne Creations. De hoekjes zijn oorspronkelijk een labelpatroon van Bird, maar heb ik veranderd in een hoekje. Dat kun je dus ook met de Silhouette Cameo: bestaande patronen veranderen en aanpassen.


De glanzende steentjes heb ik een tijdje geleden van mijn moeder gekregen, ze zijn van Papermania.

Ik heb vanmorgen voor het eerst sinds lange tijd weer een ochtend lesgegeven bij Vluchtelingenwerk. Na mijn ongeluk heb ik een heel lang niet kunnen werken en sinds het begin van dit schooljaar steeds maar een uurtje. Dan zat mijn hoofd helemaal vol met prikkels en moest ik naar huis. Vanmorgen ging het eigenlijk wel lekker en ben ik na de pauze gebleven. Ik was wel moe toen ik thuis kwam, maar het gaf wel een lekker gevoel dat het weer gelukt was. En nu maar hopen dat het niet blijft bij één keer.

Ik ga nog wat strijken en lees weer graag wat jullie van mijn kaartje vinden.

Groetjes, Marlies

zondag 9 december 2012

Kerstkaart 5 uit de serie Make Ten

Ik heb er weer eentje af uit de serie Make Ten. Ik hoop dat jullie de paarse kerstkaarten nog niet beu zijn. Daarom maak ik af en toe een andere kaart tussendoor, anders krijg ik een hekel aan de kleur paars en dat kan niet de bedoeling zijn toch!


De gebruikte mallen zijn van vorig jaar van Marianne Design, ik vind ze nog steeds mooi. Het paarse onbestempelde bloemenpapier heb ik eerst opgefrommeld en vervolgens onder de kerstbal gelijmd. De houten sneeuwvlokjes zijn van de Xenos. De rest spreekt voor zich.
Dank jullie wel voor jullie lieve reacties op mijn kaartjes van gisteren. Ik genoot ervan om ze net te lezen toen ik terug kwam van een bezoekje aan mijn moeder. Die had me toch al een voorraad kerstkaarten gemaakt!
Ik ga een kopje thee zetten en dan weer verder met een geborduurd kerstkaartje...

Lieve groet en fijne zondag nog verder!

Marlies