donderdag 10 april 2014

Tandwielen-verjaardagskaart

Vandaag drie jarigen, maar gelukkig had ik nog twee mooie kaarten liggen. We hebben veel verjaardagen in maart en april. Vandaag is onze zoon Olaf jarig en zondag ben ik zelf jarig.
Deze kaart heb ik voor Olaf gemaakt. Hij heeft samen met zijn vriendin en vele helpende handen van familie en vrienden hun huis verbouwd. Ze zijn er ongeveer drie maanden aan bezig geweest en waren zo'n beetje aan het eind van hun Latijn. Toen ik op het blog van Cornelie deze kaarten zag kwam ik op het idee om voor Olaf een tandwielenkaart te maken voor zijn verjaardag. Hopelijk kan hij vandaag even pauze nemen en genieten van een fijne verjaardag.Ik heb het tandwielenpatroon gemaakt door tandwielen uit de Silhouetteshop en een aantal afbeeldingen van tandwielen van internet met elkaar te combineren. De tandwielen van internet heb ik getraceerd met het Silhouetteprogramma. Daarna ben ik gaan schuiven en schalen tot ik het een leuk patroon vond. Vervolgens heb ik het uitgesneden met mijn Silhouette Cameo uit grijs cardstock met een metallic laagje erop, nog uit mijn origamitijd.


Erachter een laag fluorescerend geel, voor een flink contrast. Een aantal tandwielen heb ik nog eens uitgesneden en met 3D-foam verhoogd opgeplakt. Dat kun je op de tweede foto zien.
De tekst is geschreven met de sketchpennen van de Cameo.

Ik ben wel een tijdje bezig geweest met het ontwerpen van de tandwielen, maar dat vind ik leuk om te doen. Als iemand met een Cameo het wil hebben, dan stuur maar een mailtje.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties, lees ze elke keer weer met plezier.

Een hele fijne dag voor jullie allemaal, hier schijnt een heerlijk zonnetje! Lieve groetjes, Marlies