zondag 23 maart 2014

Card in a Box voor Safaripark Beekse Bergen

Dag allemaal! Ik wil jullie heel erg bedanken voor de lieve felicitaties die we ontvangen hebben voor de geboorte van onze lieve kleindochter Jule. Jullie schrijven allemaal zulke lieve berichtjes, dat ontroert me, een heel warm dank jullie wel!
Walter heeft een gehandicapte zus die op 24 maart 70 jaar wordt. Ze heeft jaren begeleid zelfstandig gewoond, maar dat gaat sinds een aantal jaren niet meer. Ze woont nu in een verpleegtehuis.
We hebben vandaag haar verjaardag gevierd met een familiedag die een van haar broers voor haar heeft georganiseerd. Lekker eten en gezellig samenzijn horen daar altijd bij. Daar geniet ze enorm van. 
Als cadeautje kreeg ze van de aanwezigen een uitstapje met begeleiding naar Safaripark Beekse Bergen aangeboden. 
Gisteren heb ik daarom deze Card in a Box voor haar gemaakt.


Het model had ik al een paar keer op allerlei blogs gezien, maar nog niet hoe ik deze moest maken. Tot ik op het blog van Cornelie deze tutorial vond. Hoera!! Bedankt Cornelie!!! Ik was al aan een andere begonnen, die ligt er nog, onaf. Ik wilde eerst deze safarikaart maken.


Het doosje is van kraft, bekleed met origamipapier met dierenprint, wat ik al héél lang heb liggen. Ik heb het gemaakt zoals Cornelie het beschreven heeft, gewoon met de hand.
Op het detail hieronder zie je dat bij de patronen ook een richtingaanwijzer hoort. Alleen, die was Engelstalig. Dat kan het zusje niet lezen. Ik heb dus een Nederlandse voor haar gemaakt, lekker puzzelen met de letters.


De snijpatronen van de dieren zijn van MissKateCuttables. Ik heb ze uitgesneden met mijn Silhouette Cameo uit DCP-papier. Daarna heb ik alle onderdelen ingekleurd met mijn Flexmarkers. De reden daarvoor: Ik heb niet zoveel tinten van dezelfde kleur die mooi matchen. Dit ging prima. 
Zus Franca vond de kaart helemaal leuk en het bijbehorende cadeau wordt gepland als het wat warmer weer is. Ik heb er met veel plezier bijna een hele dag aan zitten knutselen, heel erg leuk om te maken. Zeker als je naderhand ziet dat het zo gewaardeerd wordt. Het doosje ging vanmorgen van hand tot hand. (Net als de foto's van onze kleindochter.) Dat maakte mijn dag weer goed vandaag!

Ik zie net dat er Bij Oma Dee een uitdaging loopt: Maak geen kaart. Daar wil ik met deze kaart graag aan meedoen.

Lieve groetjes, Marlies
     

12 opmerkingen:

 1. Wat is jouw versie gaaf! En het verhaal erbij, hartverwarmend. Jouw schoonzus heeft dus een superleuke card in a box en een topdag Beekse Bergen voor de boeg. Tof dat je meedoet met onze uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!!! Marlies! Heb het grote nieuws helemaal gemist, foei! Ga straks even het bericht opzoeken.
  Je box card vind ik geweldig gemaakt!!
  Enne graag gedaan hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marlies,
  toen ik de tutorial van Cornelie zag, dacht ik, misschien gaat mij dat ook wel lukken..ik vind jouw toverdoosje prachtig, met zorg gemaakt voor je schoonzusje, wat zal ze blij zijn geweest..en haar naam..deed me denken aan mijn lieve zusje ..die helaas niet meer leeft..die naam hoor je ook niet meer zo vaak..liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke versie van de box-card en natuurlijk héél toepasselijk, ik snap wel dat iedereen dit even van dichtbij wilde bewonderen...,lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zijn die kaartendoosje, de diertjes die jij hebt gebruikt voor het doosje vind ik helemaal schattig, heel erg leuk gedaan!!

  Groetjes, Priskilla

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar zal ze blij mee zijn, het is een heel gave kaart met het dierenthema! Tuurlijk was iedereen er weg van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel gaaf gemaakt. Het lijkt me heel leuk om te doen en zeker als je er dan succes mee hebt. gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lang leve Cornelie. ;-) Ik vind jouw versie suuuuper leuk. Hetzelfde thema als ik inderdaad, maar jouw versie is meer gevuld. Dat is toch nog leuker! Ik heb het vrij eenvoudig gehouden voor mijn eerste versie. Super leuk dat jouw kaart zo goed aansluit bij het uitje, dat maakt het ontvangen van een kaart nog zoveel leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag je vraagje: ik print mijn digital papers op DCP papier. 250 grams

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat een supergave variant van de card in a box! Ontzettend leuk gedaan en alsnog van harte met je kleinkind! Leuk dat je meedoet aan de challenge van Bij oma Dee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaaf joh dit spring doosje!! spuermooi en leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gaaf gedaan Marlies Die met de bloemen ook. Laat ze straks weer aan Wim zien, wie weet ???? liefs leny

  BeantwoordenVerwijderen