zaterdag 28 september 2013

Merry Christmas-envelopkaart

Allereerst wil ik jullie hartelijk bedanken voor jullie hartverwarmende reacties op mijn vorige bericht. Fijn dat jullie zo meeleven, dat doet me zo goed als het even wat minder gaat. Ik luister echt wel naar mijn lichaam hoor, ik moet wel, maar soms wil je zoveel meer dan je kunt. Sinds half september werk ik weer twee ochtenden bij Vluchtelingenwerk en ik volg weer mijn 2e cursus Photoshop. Alleen is die sinds dit semester alleen 's avonds en dat veroorzaakt nogal eens migraine de volgende dag, omdat het op dezelfde dag is als mijn werk, helaas.
Eindelijk heb ik weer eens tijd gevonden om een kaart te maken. Ik was begonnen aan een verjaardagskaart voor Jolanda, maar om de een of andere reden wilde deze kaart perse een kerstkaart worden. Je moet dus nog even wachten op je verjaardagskaart Jolanda! Maar ja, je bent ook nog niet jarig...


Dit is de voorkant van het envelopkaartje. Het is oorspronkelijk een Silhouette-bestand dat ik veranderd heb in een envelopje. Ik heb twee plakrandjes aan het bovendeel getekend en een extra stuk onderaan dat naar voren gevouwen is en nu dienst doet als de voorkant. Zo is het een envelopje geworden. De 3D-plaatjes en het lint zijn van Eline Pellinkhof. Het DP is van Marianne Design.


Ik heb ook een extra wit randje gesneden voor het contrast onder het klepje, dat vond ik mooier dan dat je er doorheen kon kijken. Zo komt het mooie patroon veel beter uit.


Dit is de achterkant. De tekst Merry Christmas heb ik uitgesneden met de Silhouette. Op de foto hieronder zie je dat dit een sierlijk lettertype is, ik heb het een schaduwrand van 1mm. gegeven, waardoor het iets massiever werd en goed te snijden. Hier zie je goed hoe mooi de Silhouette dit uit cardstock snijdt. Ik heb de letters en kaart gesponst met Distress Ink.
De blaadjes en het kerstboompje heeft mijn moeder ooit voor mij uitgestanst. De houten ornamentjes zijn van de Xenos.


Zo, dat is het weer, ik wens jullie allemaal een fantastisch fijn (knutsel)weekend. Geniet ervan!

Lieve groetjes, Marlies

11 opmerkingen:

 1. Heel mooi gemaakt Marlies! En het duurt idd. nog even voordat Jolanda jarig is. Ik moet ook nog aan een kaart beginnen, hihi.
  Liefs Pouwla.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marlies,
  Erg mooi je kaart/envelop mooie letters, leuke mallen en plaatjes en perfect afgewerkt met de mooie rand en het lint,liefs van Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk envelopkaartje, heel mooi! En ik ben blij dat het weer iets beter met je gaat, veel sterkte nog en rustig aan doen hoor.
  Groetjes van Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marlies. Wat een supermooie kerstkaart heb je hiervan gemaakt. Leuk afgewerkt. Ik wens je veel sterkte met je gezondheid! Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele mooie kerstkaart, heel vrolijk en een leuk model. Het wit past er inderdaad heel mooi erbij en het steekt mooi af. Heel mooi gemaakt!
  Doe rustig aan! groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi lettertype!
  Het is een erg mooie kaart geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een heel mooi geheel, toppie.
  groetjes Ballie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn het toch altijd weer leuke en sprekende kaarten van jou! echt weer een toppertje heb je gemaakt en zo lief!!

  gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige kaart heb je gemaakt.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een mooie kaart marlies en een echte kerstsfeer.
  heel mooi afgewerkt en leuk gedecoreerd.
  liefs An

  BeantwoordenVerwijderen