vrijdag 21 december 2012

Nog een paar kerstkaarten

Walter en ik zijn deze week druk bezig geweest met het schrijven van alle kerstkaarten. Ook het maken van de laatste kerstkaarten moest nog gebeuren. Ik heb er niet zo heel veel gemaakt, had liever meer mensen een zelfgemaakte kaartje willen sturen, maar het worden er ieder jaar meer. Er zijn zoveel lieve mensen die we een kaartje willen sturen om hen het beste toe te wensen en een persoonlijk woordje te schrijven.Bovenstaande kaart is er nog eentje uit de paarse serie Make Ten, de 6e. Verder ben ik (nog) niet gekomen.  Ik vind hem zelf goed gelukt. Hij heeft eigenlijk twee voorkanten.
De kerstbomen en sterren heb ik zelf ontworpen en uitgesneden met de Silhouette Cameo. De uitgesneden tekst is afkomstig  uit de Silhouette-shop. De sneeuw heb ik getekend met Liquid Appliqué en verhit met de heattool. Het rendier is een stempel van Marianne Design. De versiering op de kerstbomen heb ik gemaakt door staafkraaltjes en kleine kraaltjes aan borduurgaren te rijgen. Het reliëf komt van een Cuttlebugmal.


De tweede kaart is een geborduurde kaart. Het borduurpatroon en de layout komen weer uit Hobbydols 86 Jenine meets Yvonne van Jenine Siemerink. Het DP en de bloemen zijn van Marianne Design. Het 3D plaatje zat in een Hobbyzine. Het lint komt uit eigen voorraad. De Multi Frame Die en Shape Die zijn van Nellie Snellen.

Omdat het al dagen heel erg grijs weer is, heb ik de kaarten bij kunstlicht moeten fotograferen en zijn de kleuren niet natuurgetrouw. De kaart heeft bijvoorbeeld dezelfde kleur donkerblauw als het plaatje en het garen. Ook het groen van de Shape Die is op de foto erg grijs.

Ik wil jullie allemaal hele fijne feestdagen, alle goeds en vooral een goede gezondheid toewensen voor 2013!!!! Ik lees namelijk dat veel blogsters gezondheidsklachten hebben. Dus op naar een gezond 2013 met zijn allen!

Lieve groetjes, Marlies

7 opmerkingen:

 1. Hele mooie kaarten Marlies! Vooral de geborduurde vindt ik erg mooi!
  Groetjes Pouwla.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marlies,
  Volgens mij zit iedereen met het slechte licht te klooien, maar de dagen gaan nu weer lengen, dus het komt goed...Ik vind je kerstbomen/rendierkaartje echt super..en de geborduurde, tja, dis zijn altijd mooi..super.. Fijne kerstdagen..

  Liefs en groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterende kaartjes weer Marlies !!
  Alvast hele fijne feestdagen toegewenst !

  Liefs Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twee mooi kaarten om het jaar af te sluiten....mooi hoor! Fijne feestdagen en al het goeds voor het nieuwe jaar!

  Gr Antoinette
  http://antoinettecreacards.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kaartjes Marlies! Fijne feestdagen!

  Groetjes, Priskilla

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie kaarten Marlies! Een mooi design met de kerstbomen en het geborduurde is heel chique! Hele fijne kerstdagen. groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen