maandag 24 december 2012

Nog een kerstbomenkaart

Ik heb gisteren nog een kerstbomenkaart gemaakt. Ik schreef al dat ik er niet zoveel heb gemaakt dit jaar, maar ik kwam er één tekort. Ik dacht slim te zijn en een variatie te maken op de paarse kaart uit mijn vorige bericht, maar het ging anders. Ik had de bestanden niet goed opgeslagen in het programma van de Silhouette en moest dus een aantal onderdelen opnieuw maken. Ik ben dus weer een middagje zoet geweest.


Walter schrijft al jaren ieder jaar een kerstgedicht voor onze kerstkaarten, maar heeft dat dit jaar niet gedaan. Hij heeft ervoor gekozen om een tekst te schrijven in de kaarten om iedereen te bedanken voor alle hulp, lieve woorden en steun die we de afgelopen tijd mochten ontvangen van iedereen. Het heeft ons zó goed gedaan!
Deze kaart draag ik daarom op aan al mijn volgers die het afgelopen jaar zo aardig geweest zijn om steeds lieve berichtjes achter te laten op mijn blog. Zoals jullie weten heb ik niet zo'n leuke tijd achter de rug, maar gaat het steeds beter met mij. Ook jullie hebben daar je steentje aan bijgedragen. Ik ben begonnen met bloggen toen het slecht met me ging, om iets te doen te hebben en mezelf te dwingen iets positiefs te doen. Ik heb kaarten zitten maken met mijn arm in het gips, het was zowat het enige dat ik wél kon doen. Ik begon positieve reacties te krijgen, werd er blij van en kreeg weer zin om dingen te doen. Ik ben er nog lang niet, maar ik ben jullie dankbaar voor je lieve, leuke en humoristische reacties op mijn kaarten. Ik lach weer vaak!


Dit is de andere kant van de kaart met ook weer het rendier. Ik heb hem een bel omgedaan, zodat iedereen goed kan horen dat het Kerstmis is. Als je met deze kaart schudt geeft het zo'n gezellig geluid! Het idee had ik gezien op het blog van Annette (30-11-2012). Bedankt Annette voor je idee, ik moest het gewoon ook gebruiken!


Dit is een detail van de kaart. Hiervan heeft Walter ook een aantal foto's per mail gestuurd als digitale kerstkaart.
Het DP is van Marianne Design, net als de stempel van het hert. Het papier van de kerstbomen is glanzend parelmoerpapier dat ik al heel lang heb liggen, zo ook het rode papier van de kerstballen. De tekst, ballen en sterren zijn gekleurd met metallic Promarkers. Ik heb alles uitgesneden met de Silhouette Cameo.

Ik heb jullie in mijn vorige blogpost al fijne dagen gewenst, nu zeg ik BEDANKT voor alle lieve berichtjes op mijn kaartjes!!!!
Geniet van alle fijne dagen en tot schrijfs....

Heel veel liefs, Marlies

8 opmerkingen:

 1. Hoi Marlies,

  Dit kaartje is ook weer superleuk, mooi met de boompjes en het rendier..zó leuk...en wat fijn dat het heeft geholpen om kaartjes te maken en een Blog te beginnen...
  Ik wil ook jou bedanken voor alle lieve, leuke reacties die je achter liet op mijn Blog...
  Wens jou en je man heel veel bterschap, liefs van Ans..
  en natuurlijk fijne Kerstdagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marlies, ik vind je kerstboom kaarten erg mooi en leuk!! Ik ben blij dat het al zoveel beter met je gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig kaartje, leuk detail dat belletje!

  Groetjes, Priskilla

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke kerstkaart, leuk bedacht met die bomen zo,
  nog fijne feestdagen en een heel creatief 2013!
  grts
  frouwke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig kaartje Marlies!
  Vrolijk kerstfeest!

  groetjes Pouwla.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marlies, leuk dat je mijn idee hebt meegenomen in je kaartje! Ik vind het leuk dat ik je heb weten te inspireren. Heerlijk dat gerinkel!
  Ik zou willen dat ik ook zo goed met de silhouette om kan gaan. Ik heb het eerste type, maar er nog niet veel mee gedaan. Ik zou hem willen installeren op een andere laptop, alleen dat lukte niet zo. Daarna is hij in een hoek belandt en daar niet meer uitgekomen.
  Ik vind je boompjes super leuk gelukt na een middag klungelen.
  Fijne tweede Kerstdag!
  Xoxo Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marlies ik was je wat uit het oog verloren. Ben je volger geworden. Jij maakt ook erg leuke kaarten.GVroeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen