zondag 26 februari 2012

Iemand een hart onder de riem steken

Ik heb een kaartje gemaakt voor een gezin dat de afgelopen jaren wel heel veel voor hun kiezen heeft gehad. Er kwam steeds een portie narigheid of ziekte op hun pad. Daarom besloot ik een kaartje voor hen te maken om hen een hart onder de riem te steken.

Ik heb de herkomst van deze zegswijze voor jullie opgezocht. Ik vond het wel leuk om die hier ook weer te geven:
Volgens F.A. Stoett (Nederlandsche spreekwoorden, spreekwijzen, uitdrukkingen en gezegden) betekent hart in deze zegswijze 'moed', net als in bijvoorbeeld 'Heb het hart eens dat te doen!' Stoett verklaart de uitdrukking als volgt: "Een soldaat die onder zijn riem (die schuin van den schouder over zijne borst loopt) geen hart heeft, geen moed, is een lafaard; zoo iemand moet een hart onder den riem gestoken worden." Het hart (de moed) wordt zo bezien dus 'in het lichaam gestopt' van degene die er gebrek aan heeft.

Als je regelmatig een portie ellende of ziekte op je pad krijgt moet je toch steeds maar weer de moed opbrengen om opgewekt verder te gaan, voor je kinderen, je familie, je omgeving en niet in de laatste plaats voor jezelf. Vandaar dit kaartje om een paar mensen weer wat moed in te spreken.
Ik heb dezelfde magnoliastempel gebruikt als voor mijn vorige kaart, omdat ik nog maar één magnoliastempel heb. Niet veel keus dus. Ze is ingekleurd met Flexmarkers in de volgende kleurnummers: Watermelon, R838, R528, O719, B234, B336, B318, O527,O345, Y217, IG6, M965, R375, G129, G149. Ik ben er niet echt tevreden over, want de kleuren zijn hier en daar wat doorgelopen en ik heb blijkbaar de verkeerde kleuren blauw gekozen om in elkaar te laten overlopen. Het werd een vreemd soort blauw, het lukte niet. Met het inkleuren van het gras had ik moeite, ik weet niet goed hoe ik dat moet doen.
Achter het stempelafdrukje zit een stukje verbandgaas. De bloemen zijn van Prima Marketing en Marianne Design.
De hartjesrand met Martha Stewartpons om het hart heb ik gezien bij mienekescrap en nagemaakt. De tekst heb ik op de PC gemaakt.
De gesp is een afbeelding die ik op internet heb gevonden, omgezet naar een zwartwit afbeelding en uitgeknipt. Vervolgens heb ik er met de met water verdunde inkt van een metallic Promarker silver een dun laagje op geschilderd om de gesp een metalen glans te geven. Zo zie je de afbeelding er nog doorheen. Dat zie je alleen niet op de foto. De gespen van de schoentjes en de gaatjes in de riem heb ik met de metallic marker zelf gekleurd. Dat is het leuke van deze markers, je kunt ze puur als stift, maar ook verdund met water gebruiken, zodat je een subtiele glanslaag krijgt, die nog doorzichtig is.
Het papier is Papermania Capsule Cranberry&Apple.
Oh ja, het cardstock van de riem heb ik met een embossingmal met houtnerfpatroon geëmbost.
Ondanks dat ik niet tevreden ben over het inkleuren vind ik de kaart wel leuk geworden. Ik vind het ontwerp leuk en heb er met plezier aan zitten knutselen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Liefs van Marlies

3 opmerkingen:

 1. Hoi Marlies,
  ik vindt het een hele mooie kaart geworden! Het idee erachter is heel mooi. Moet je ook maar opkomen hé. En met het inkleuren zeggen ze oefenen oefenen oefenen. Ik heb zelf nog maar een paar kleuren dus ik kan ook nog niet zo veel. Maar nu zal het niet lang meer duren voor de nieuwe kleuren komen. Ik denk dat de ontvanger van je kaartje er heel blij mee is.
  Ken je clubs? Dit is heel leuk. Kost niks maar je doet heel veel ideeën op en is heel gezellig.
  Dan ga je via google naar clubs.nl en dan zoek je eens naar de magnoliaclub. Je kunt dan ook meedoen met wedstrijden en leuke prijzen winnen.
  En gezellig kletsen met andere dames. Heel leuk.
  Fijne dag, groetjes Pouwla.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele mooie en originele kaart Marlies! Prachtige details en ik vind Tilda ook mooi gekleurd! Heel leuk detail met de riem erbij! groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kaart. Geweldig leuk die riem erop.

  Leuk dat je volger bent geworden van m'n blog.

  Groetjes Aletta

  BeantwoordenVerwijderen