woensdag 22 februari 2012

Limited Edition Promarker Candy bij het Flexmarker Team

Mijn eerste ervaringen met het kleuren met (Flex)markers

Ik had tot 21 januari nog nooit een marker in mijn handen gehad, laat staan ermee gekleurd. Je kunt dus wel zeggen dat ik nog een echte beginneling ben.
Sinds Nicole Verkooijen op die dag bij mij thuis aan een aantal dames de Flexmarker Certificering heeft gegeven ben ik regelmatig aan het oefenen met de Flexmarkers. Deze markers bevallen mij hartstikke goed, ze kleuren lekker. Ik moet nog wel heel erg wennen aan het feit dat als ik de 2e en daarna de 3e kleur opzet om de kleuren in elkaar te laten overlopen het snel te nat wordt en de inkt buiten de lijntjes loopt. Ik heb al gemerkt dat het uitmaakt als ik minder hard op de markers druk, ook bij zachte druk geven ze genoeg inkt af en een mooi kleurresultaat. Ik kan ook wat geduld betrachten tot het een beetje droogt en dan verder kleuren, dat scheelt ook al. Wat ook gaat, en dan kan ik lekker doorkleuren, is mijn kleurwerkje even onder mijn warme bureaulamp houden. Zo droogt de inkt ook wat sneller op en bloedt hij minder. Volgens mij zijn dit gewoon allemaal beginnersfoutjes, ik moet nog zóveel leren, kreun...
Nicole heeft tijdens de certificering verteld dat het handig is om er een aantal Promarkers bij te hebben voor de kleine details in sommige stempels. De Promarkers hebben namelijk een hardere en dunnere punt, waardoor je er beter kleine onderdeeltjes mee kunt kleuren dan met de Flexmarkers. Ja Nicole, ik heb goed opgelet tijdens je les! Vandaar dat ik dus mee wil doen met deze candy en deze Promarkers wel wil winnen. De kleuren zijn bijzonder mooi en de dunne puntjes lijken me heel fijn!


De inkt in de Flexmarkers en de Promarkers is hetzelfde, dus ze samen te gaan gebruiken lijkt me perfect. Dan heb ik er weer een paar kleurtjes bij. Dat is het enige nadeel van de Flex tot nu toe: er zijn nog maar zo weinig kleuren!!! Maar daar werken ze hard aan in de Letrasetfabriek. Binnen nu en een paar weken komen er al 40 kleuren bij. Ik heb ze al besteld bij mijn favoriete winkel 't Knutseltje in Eindhoven. Daarna wil Letraset de collectie verder uitbreiden naar 200 kleuren, dat lijkt me ruim voldoende om onze stempels superdesupermooi in te kunnen kleuren, dames.
Het lijkt wel of ik aandelen heb hè, maar dat is toch echt niet zo! Ik zou zeggen: kopen, kopen, kopen die Flexmarkers!!! En wil je ermee leren kleuren, net als ik, dan stuur je gewoon Nicole een mailtje met een verzoek voor een certificering, erg leerzaam en aan te raden! Ik zou nog wel een vervolgdagje willen om nog wat fijne kneepjes te leren...
En voor de tip die ik zelf heb uitgevonden als je de doppen van de spiksplinternieuwe markers moeilijk open krijgt, kijk even naar mijn bericht van 31 januari 2012.

Ik wens allen die dit stukje lezen veel inkleurplezier toe!
Liefs, Marlies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten