maandag 22 april 2013

Snelle bloemenkaart

Ik heb een snelle bloemenkaart gemaakt met de Silhouette Cameo. De basis is Kraft, de randjes heb ik met de hand genaaid met ecru knoopsgatengaren. Ik heb het DP Prairie Chic gebruikt van Bo Bunny. De randen zijn beïnkt met Distress Ink. De bloem en swirl zijn snijfiles uit de Silhouetteshop. Ik wilde al een tijdje iets met deze bloem doen en ineens kreeg ik dit idee. De swirl heb ik veranderd. Dat vind ik zó leuk om te doen: een snijbestand zelf maken of een  bestaand snijbestand veranderen. Het papier van de bloem is van Papicolor. In het midden zit een brad die ik toevallig nog had liggen in de goede kleur.


Ik wil nog iets anders laten zien. Ik had een bos bloemen staan met zaaddozen erin, van die lichtgroene met zachte stekeltjes erop. Ik heb geen idee hoe ze heten. Een paar dagen geleden sprongen ze open en kwamen er schitterende zaadpluizen tevoorschijn. Ik heb ze gefotografeerd, want nooit eerder is dat in mijn vaas gebeurd. Ik vond het zo apart en ben altijd weer verbaasd over de schoonheid van de natuur.



Mooi hè, de bovenste foto is van de opengesprongen zaadbol, de pluizen liggen keurig gerangschikt naast elkaar. De onderste foto toont een zaadje met pluis, glanzend in de zon. Ik vind het zó prachtig.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie dit ook weleens gezien hebben. Wellicht kent iemand de naam van deze mooie pluizebollen?

Lieve groetjes, Marlies

8 opmerkingen:

  1. Hoi Marlies,
    Wat mooi gedaan, prachtige bloem, leuk de stikrandjes, ik gebruik ook altijd knoopsgatengaren..geeft een mooi effect en wat prachtig zijn de pluizen..wow.. Liefs van Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig kaartje, mooi papier! Wat een mooie foto van die pluizenbol!

    Groetjes, Priskilla

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie kaart Marlies,ik vind dat blauw-groen zo'n mooie kleur.De naam van die pluizebollen ken ik niet maar je hebt ze wel schitterend op de foto gezet,lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een mooie kaart marlies en de natuur is prachtig he!.
    je hebt een mooie kiek van de pluizenbol gemaakt.
    liefs An

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kaart is super gemaakt en wat een prachtige foto's .Dit had ik nog nooit gezien dat dit heel mooi kan zijn! hihihihi

    Gr Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is echt een schitterend Clean & Simple kaartje!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel leuk kaartje, en je zaden ...Prachtig, je foto's zijn ook heel mooi gelukt,
    grts
    frouwke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Marlies, mooi kaartje hoor ondanks het "snel". Dat zijn mooie foto's die je daar gemaakt hebt, maar ik zou echt niet weten hoe deze bloem/plant heet, ben benieuwd naar het antwoord. Groetjes Yolanda B)

    BeantwoordenVerwijderen