woensdag 20 maart 2013

Verjaardagskaart met naaimachine

De oudste zus van mijn moeder, tante Riet,  wordt vandaag 90 jaar. Ik heb een verjaardagskaart voor haar gemaakt met stempels van naaigerei omdat zij vroeger coupeuse is geweest. Als kind zat ik nogal eens vol bewondering toe te kijken als zij een trouwjurk zat te naaien. Meters stof en kant vlogen dan onder haar trouwe naaimachine door en de hele vloer lag bezaaid met draadjes. Ze heeft in die tijd voor mij ook veel poppenkleren en later kleertjes voor mijn Barbies genaaid. Niet van confectie te onderscheiden, op één ding na: ze gingen nooit kapot!
Veel later heeft ze een nieuwe naaimachine gekocht en ik kreeg haar eerste Singer naaimachine, die het nog steeds uitstekend doet.


Blauw is haar lievelingskleur, die kleur heb ik dan ook gebruikt, samen met paars en een tikje oranje. Het is een eenvoudig kaartje geworden met DP van Studio Light. De stempels zijn van Eline Pellinkhof (Marianne Design) en Stampfairy (tekststempel). Ik heb de stempels ingekleurd met aquamarkers.

Dat is het weer. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Lieve groetjes, Marlies

9 opmerkingen:

 1. Hoi Marlies,
  Wat een superleuke kaart is dit, heel erg mooi gedaan met de vakjes, de stmepels en het leuke strikje..LEUK..liefs van Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marlies , wat een mooie paarse kaart heb je gemaakt en super hoor met die vakjes en de stempels

  Gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je deze kaart leuk uitgevoerd Marlies,erg persoonlijk en een hele mooie kleur,grappig om die vakverdeling te gebruiken,toppie,lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dat leuk gedaan met die vakjes, je hebt er een mooi geheel van gemaakt!

  Groetjes, Priskilla

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je tante! Wat een prachtige leeftijd zeg! Je kaart is heel erg mooi geworden!
  Groetjes Pouwla.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat is dit een gave kaart Marlies , erg leuk met die vak verdeling en patroon wat door loopt.
  groetjes van An

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé die is knap geworden, heel persoonlijk zo, geweldig gedaan!
  grts
  frouwke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zooo Marlies, ik heb je kaart even vergroot! Wat heb je dit netjes gedaan zeg. Alles matcht met elkaar en al die vierkantjes helemaal in verhouding met elkaar opgeplakt. Prima hoor, echt heel mooi gedaan! Ik heb deze stempelset ook maar ik heb er nog niet zo heel veel mee gedaan. Ik moet er toch eens mee gaan oefenen, je brengt me wel op een idee haha. Groetjes Yolanda B)

  BeantwoordenVerwijderen