woensdag 31 oktober 2012

Herfstbol

Ik ben gisteravond naar een workshop geweest bij de bloemist. We hebben daar een bol van mos versierd met herfstmateriaal. We kregen een bol bekleed met mos, van ongeveer 25 cm doorsnee. We maakten daar eerst aan de bovenkant een gat in. In dat gat werd een plastic bakje gelijmd. Daarin plaatsten we een stuk natte oase en het versieren kon beginnen.
We hadden veel materiaal ter beschikking, zowel vers als gedroogd. De verse materialen konden we in de oase steken, de andere vastlijmen met een lijmpistool of vast steken met krammen. De pompoentjes en appeltjes zette je eerst op een houten stokje, daarna kon je ze in de oase of in de bol mos steken.


Het was een leuke bezigheid. Ik had zoiets nog nooit gedaan en het resultaat werd bij iedereen heel anders. Dat was zó grappig.
We begonnen met klimopranken, 3 stuks van boven naar beneden. Zo hadden we al 3 vakken. Van daaruit gingen we verder. De bloemiste adviseerde om de bol steeds rond te draaien en te kijken of hij er aan alle kanten goed uit zag. Iedereen kreeg zo nu en dan wat tips of hulp, het was een zeer geslaagde workshop.
Hier is nog een detailfoto, met flits genomen, want toen was het buiten al te donker. Mijn bol staat trouwens in de huiskamer op de grond, echt gezellig met die mooie herfstkleuren.Misschien een ideetje om er zelf ook een te maken? Het is ook leuk voor de Kerst, met kerstmateriaal erop.  Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden....

Groetjes, Marlies

7 opmerkingen:

 1. Hoi Marlies,

  Wat mooi..echt een prachtige herfstbol, mooi al dat verschillende materiaal.. echt super...

  Liefs van Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi Marlies! Ik heb ook eens zo'n bol gemaakt maar dan voor de kerst. Heel leuk.

  Groetjes Pouwla.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben zelf niet zo van het bloemschikken en kerststukjes maken maar dit het je heel erg mooi gedaan!

  Groetjes, Priskilla

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtige herfstbol Marlies! Heel erg mooi gemaakt en inderdaad een leuk idee om zoiets ook met kerst te maken. groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marlies,

  Wat een prachtige herfst bol heb je gemaakt ik ben benieuwd naar de kerst bol.

  Lieve groetjes Marrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel weer voor je leuke reacties op mijn blog! Echt heel tof!
  wat een goed idee is dit, zo'n bol, heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen