dinsdag 24 januari 2012

Recept Oriëntaalse pompoensoep

Speciaal voor Pouwla, die de soep zo lekker vond, is hier het recept van Walter. Het originele recept komt uit het boekje "Velt pompoen recepten", uitgave van VELT 1994. Ere wie ere toekomt, nietwaar! Walter heeft het recept aangepast, dat doet hij nou eenmaal altijd.
Oranjezon of Butternut zijn lekkere pompoenen. Kijk maar eens in een natuurvoedingswinkel, daar hebben ze vaak meer keus dan in een supermarkt.

500 gr. pompoen, 1 flinke prei, 1 l. groentenbouillon, 2 gesnipperde uien, 1 theel. kerrie, 1 theel. gemberpoeder, 1 rode paprika, 1 groene paprika, een scheutje zonnebloemolie, 20 gr. bloem, 1 theel. rietsuiker, zout en peper naar smaak, enkele druppels Worcestershiresauce, gehakte peterselie, verse basilicum.

Schil de pompoen, haal de draden en zaden eruit en snij in blokjes. Kook ze gaar in de bouillon en pureer ze met een staafmixer.
Maak de prei schoon en snijd ze in mooie dunne ringen.
Fruit de ui, de preiringen, de gesnipperde paprika en de kerrie in de olie. Roer de bloem erdoor en voeg goed roerend de bouillon met het pompoenmengsel langzaam toe.
Laat goed doorkoken en maak af met de kruiden. Op het laatst de basilicum toevoegen.
Als je de soep op de borden schept kun je er nog een schepje zure room opscheppen.

Eet smakelijk, liefs van Marlies, met de groetjes van Walter erbij dit keer.

1 opmerking:

  1. Hoi Marlies en Walter,

    jammie, jammie, ik ga binnenkort een pompoen soepje maken! Wat lief dat je het recept op je blog hebt geplaatst. Dank je wel.
    En lukt het een beetje met de markers? Ik heb er nog maar 10 dus ik moet ff roeien met de riemen die ik heb, hihi. Maar ik vindt het toch best wel moeilijk. Maar we blijven oefenen hé.
    Nogmaals bedankt,
    lieve groetjes Pouwla.

    BeantwoordenVerwijderen